SEJ(LÖ)CH Älgskallets Kelly SE58610/2011 A/ED:ua 

e. SUCH SJCH Ålbolandets Bellman
u. SUCH NORDJCH Älgskallets Aritza

 

Kelly är ett stupsäkert kort i älgskogen. Hade från början inget märkvärdigt stort sök även om hon nästan alltid hittade älg. Numera har hon utvecklat sitt sök och blivit en fantastisk älgfinnare. Fort går det dessutom! Hon är en utpräglad ”vindhund”. Hon var ståndfast redan från tidig ålder och besitter en väldigt stark mentalitet. Exteriört är hon är lite sotig i färgen och har en något öppen svans. I övrigt är det en stark tik med bra kroppsbyggnad. Utställd en gång i jaktklass med very good som resultat. Hon har tre förstapris på jaktprov. Kelly är numera omplacerad och jagar i Småland.

J Sörombäckens Dabb S39421/2006 A

e. SUCH SJCH Fisktjärnlidens Burre

u. SUCH SJCH Pansartorps Rista

Dabb kom från Sörombäckens kennel och var en avkomma efter den fantastiska avelstiken Pansartorps Rista (som lämnade 75% meriterade avkommor). Han blev snabbt en bra älghund med en otrolig förmåga att ställa älg i upptaget. De första 8 älgarna sköt jag själv för honom trots att jag sällan jagar ensam. Tog ett förstapris på jaktprov (74,5 p) vid 1,5 års ålder. Fantastiskt lydig i sin ungdom, totalt stendöv på ålderns höst... Höll i skenälgar alldeles för länge och gav sig i princip aldrig av egen fri vilja.

SUCH SJCH Ålbolandets Bellman S44926/2002 A

e. SUCH NORDJCH Birk
u. SJCH FINJCH Hälsingeskogens Bira

Sommaren 2002 hämtade vi Bellman från Ålbolandets kennel. Han skulle visa sig bli en riktig favorit. Han var mentalt stark redan som valp. Bellman utvecklades så småningom till en mycket bra älghund och blev senare också jaktchampion. Han var dessutom en otroligt snygg hund med bl a BIR på utställning. Tyvärr blev hans jaktliga karriär för kort. I november 2009 skadade Bellman ett framben allvarligt under ett ståndskall. Efter operation kunde man konstatera att han inte skulle hålla för att användas som löshund längre.
Han visade sig även vara en mycket bra nedärvare. Han har lämnat jaktligt starka avkommor med bra mentalitet och exteriör. Sammanlagd blev han far till inte mindre än tio kullar. En hund som vi är otroligt glada och stolta över att vi har haft. Läs mer om Bellman och hans avkommor här.

Häsenskogens Ida S27379/2001

e. SUCH SJCH Björnbäcksdalens Bamse
u. J Ränkeskogs Akita

Ida var en tik med härlig personlighet. I skogen tog hon allt i sin egen takt men var i alla lägen oerhört pålitlig. Det lossnade ganska sent för henne i skogen men när det väl gjorde det blev hon säkerheten själv. Långt (och långsamt...) förföljande och ett skall som en hanhund. Stupsäker eftersökshund!

J Stim S31323/97

e. SJCH FINJCH Backe-Jack
u. Zally

Stim kallades för Max hos oss och var den som lärde mig att jaga älg med löshund. Han var egentligen en mycket bra ståndhund men hade även en hel del "hyss" för sig. Han verkligen ÄLSKADE att jaga! Han jagade älg, grävling, hästar, kor, får, ankor osv. Var till en början förtjust i att springa efter vägar. Dessa egenheter gjorde att han lämpade sig bäst för att jaga med på vår stora arealer i jaktlaget i Älvdalen. Där är det långt mellan vägarna men framför allt mellan tamdjuren... Han var betydelsefull för vårt jaktlag under många år och han gjorde också att mitt intresse för jaktprov vaknade.

Kommentarer

12.03.2011 22:33

Carolineho

Ida var den trevligaste hunden vår familj någonsin haft. Saknar henne nåt alldeles otroligt ibland.