SEJ(LÖ)CH Sjöstens Patrik S35346/2007 A

e. SUCH SJCH Ålbolandets Bellman
u. J Sjöstens Ellen

Patrik kallas för Hugo hos oss här hemma. Han
är en parningsvalp efter Bellman. Detta är en hund med en vilja av stål. Jagade för fullt första hösten men var lite för het för att få älgarna att stå. Han har utvecklats till en mycket bra ståndhund. Är som ett "plåster" på älgarna och ger sig inte förrän det stannar, vilket medför att det numera nästan blir ståndskall varje släpp. Har tre starka jaktprovsettor på 85,5 p, 80 p och 85 p. Patrik har också ett mycket bra sök. Upptag ca 1,5 km bort med fast ståndskall på samtliga ettor.

SEUCH SEJ(LÖ)CH Lassisbackens Greja SE34894/2011 A/ED:ua


e. INTUCH NORDUCH NOJCH SEJCH Botnebekken´s Arro
u. SUCH SJCH Högåsmyrens Ajla


Greja är en tik som varvar mycket energi i skogen med stort lugn i hemmet. Redan före 8 månaders ålder skällde hon sitt första ståndskall som varade i 40 min. Har blivit en mycket bra jakttik som har bra sök, bra fart och utmärkta ståndegenskaper. Hon har tre förstapris på jaktprov där hon haft ståndskall på upptagsplatsen varje gång och sedan följt upp med över 250 min skalltid alla tre gångerna. Hon har väldigt långt förföljande men har än så länge ändå varit säker på att leta sig tillbaka. Greja har utmärkt exteriör och tog tre raka ck i jaktklass. BI a BIR i Uddeholm + BIM i Mockfjärd och Åsele 2014.


Älgskallets Krösa-Maja SE58609/2011 B/ED:ua
e. SUCH SJCH Ålbolandets Bellman
u. SUCH NORDJCH Älgskallets Aritza

Maja är en trevlig och följsam tik som är en riktigt duktig älgfinnare. Till skillnad från våra andra hundar har hon ganska kort förföljande och oftast även kortare ståndtider.

SEUCH SEJ(LÖ)CH Skällbäckens Cajsa SE41322/2017A/ED:ua

e. SE UCH SE J(LÖ)CH FI J(LÖ)CH Kougstabackens Nelson

u. SEUCH SEJ(LÖ)CH Lassisbackens Greja

En riktigt duktig tik som visade otroligt fina takter redan under sin första jakthöst. Ståndfast från första stund, stor jaktlust med långa skalltider och en imponerande jämnhet. Förstapris på jaktprov vid 1 år och 5 månader, färdig champion 1 år och 7 mån gammal! Även exteriören är bra. Vid drygt 2 års ålder blev Cajsa färdig utställningschampion.

J Skällbäckens Dacke SE23981/2018

e. SEJ(LÖ)CH Kougstabackens Rocky

u. SEUCH SEJ(LÖ)CH Lassisbackens Greja

Mycket trevlig hane som blivit en alldeles utmärkt älghund. Stort och effektivt sök. Lugna upptag som gör att älgarna gärna blir kvar på upptagsplatsen. Ganska lydig och samarbetsvillig trots sin självständighet och jaktlust. 

Kommentarer

19.12.2011 12:15

David Johansson

Mycket bra sida med mycket intressant läsning!

12.03.2011 22:18

Caroline

Hej storebror! Toppenfin sida, gud vad roligt. :) många kramar från syster, Henrik och Tassa