I den lilla byn Oppåker i Hedesunda bor jag tillsammans med min fru Karin, våra barn Helmer och Astrid, samt våra jämthundar. Jakten är mitt stora intresse sedan barnsben. Redan som riktigt liten fick jag följa med på jakt av olika slag. Med åren så har mitt jaktintresse riktats mot framförallt löshundsjakt på älg med jämthund. Jag har jaktmarker här i Hedesunda där jag bor men också i Älvdalen där jag har möjlighet till jakt ända från september månad. 

Jakthundar har funnits i släkten under min uppväxt. Både min farfar Gustav och min far Raine har haft såväl stövare som älghundar av olika raser. Vid 15 års ålder sköt jag min första älg på ståndskall för Raines första jämthund Nisse. Sedan dess har vi hållit fast vid just jämthundar. Idag har jag mina hundar tillsammans med Raine vilket innebär att vi jagar, tränar och tar hand om våra hundar båda två. Intresset för jaktprov och utställning är betydligt starkare hos mig än hos Raine. Detta innebär att jag ansvarar för den biten och det gör jag med glädje.

Jag har tidigare varit engagerad i Svenska Jämthundklubben där jag suttit med i styrelsen och jobbat en del med ungdomsverksamhet. Jag har också ett mycket stort intresse för avelsfrågor och sedan ett antal år tillbaka fungerar jag som avelsråd i Östsvenska Älghundklubben.

Här på hemsidan kommer man att kunna se hur det går för våra hundar, men också följa avkommorna både efter vår tidigare avelshane Ålbolandets Bellman samt en kull efter vår nuvarande hane Sjöstens Patrik. Hittills har vi fött upp fyra kullar här på Skällbäckens, samtliga efter Greja. Hennes valpar kan man förstås också följa här på sidan. 

Namnet på kenneln, Skällbäckens, kommer sig av att Skällbäcken rinner genom jaktmarken i Älvdalen. En av Bellmans första älgar sköt jag på stånd en vacker septemberdag, alldeles intill just Skällbäcken.

/Jonas